چرا مجلس اقدام نمی‌کند؟

بنابر اعلام سازمان هواشناسی قرار بود با پاییزی بارانی و زمستانی خشک همراه باشیم، در همان پاییز بارانی اما شرایط طوری رقم خود که در نهایت چند هفته مدارس به دلیل آلودگی و وارونگی هوا تعطیل اعلام شد.

حالا چند روزی است که وارد زمستانی که گفته می‌شود قرار است خشک باشد شده‌ایم و این موضوع بیم آلودگی هوا را بیشتر می‌کند.

برخی از کارشناسان حوزه محیط زیست پیش‌تر اعلام کرده بودند که ممکن است حتی تا عید هم آلودگی هوا را داشته باشیم؛ از آن جایی که معمولا مسئولان تنها راه مقابله با آلودگی هوا را تعطیلی مدارس می‌دانند و معتقدند که باید بادی بوزد یا بارانی ببارد، حالا نگرانی‌ها از این است که در صورت تعطیلی مدارس، دانش آموزان تا چه اندازه لطمه خواهند خورد و چگونه می‌توان این لطمات را جبران کرد.؟

گیریم که مشکلات آلودگی هوا امسال هم با تعطیلی مدارس رفع و رجوع شد، مسئولین محترم برای سال بعد چه چاره اندیشی دارند؟ آیا سال بعد هم مدارس باید در فصل پائیز و زمستان به دلیل آلودگی هوا تعطیل شوند بدون اینکه زمانی برای جبرانی درس‌های عقب افتاده داشته باشند؟ آیا زمان آن نرسیده که طرح تعطیلات زمستانی مدارس بار دیگر در مجلس شورای اسلامی مطرح و تصویب شود؟ آن هم دقیقا زمانی که وزیر آموزش و پرورش و وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، نه تنها موافقت خودشان را نسبت به این موضوع اعلام کرده‌اند بلکه از این طرح استقبال هم کرده اند!

نظر مونسان درباره طرح تعطیلات زمستانی

روز گذشته وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت:« اجرای طرح تعطیلات زمستانی سبب کاهش آلودگی و رونق گردشگری در کل کشور به‌ویژه استان‌های جنوبی می‌شد.»

علی‌اصغر مونسان افزود:«این طرح را از دو سال پیش همراه با مزایایش به دولت ارائه کردیم. استان‌های جنوبی کشور به دلیل شرایط آب و هوایی عمده اوقات خوب گردشگری‌شان نیمه دوم سال است و طرح تعطیلات زمستانی سبب رونق اقتصادی و گردشگری این استان‌ها خواهد شد. این طرح باعث کاهش آلودگی هوا می‌شد اما متاسفانه به این موضوع توجه چندانی نشد و در چرخه وزارت آموزش‌وپرورش رفت و با توجه به سه مرتبه نامه‌نگاری آن‌ها اظهارنظر نکردند و در چرخ‌دنده‌های اداری گیر کرد.»

او ابراز داشت: «امسال شاهد تعطیلی زیادی در آن مقاطع بودیم اما برنامه‌ریزی لازم صورت نگرفته بود و چه خوب بود این تعطیلی‌ها با برنامه‌ریزی و دستاوردهای گردشگری و اقتصادی برای کل کشور رخ می‌داد. اجرای این طرح سبب کاهش آلودگی و رونق گردشگری در کل کشور به‌ویژه استان‌های جنوبی می‌شد. بازهم پیگیرم و امیدوارم این طرح باتجربه رخ‌داده در سال جاری، مورد تصویب قرار بگیرد.»

واکنش وزیر آموزش و پرورش به طرح تعطیلی زمستانی مدارس

پیش از این وزیر آموزش و پرورش به موضوع تعطیلات زمستانی مدارس واکنش نشان داده بود و گفته بود: «ما موافق اصلاح تقویم آموزشی هستیم اما به تنهایی نمی‌توانیم در این باره تصمیم بگیریم.»

محسن حاجی میرزایی درباره پیشنهاداتی مبنی بر اصلاح تقویم آموزشی و تعطیلات زمستانی مدارس با توجه به تکرار تعطیلی‌های ناشی از آلودگی هوا در سال‌های اخیر اظهار کرد: «این ایده سال‌هاست مطرح است و در دولت نیز مورد بحث و توافق قرار گرفته است. حتی دولت لایحه‌ای را در این باره در دو سه سال اخیر به مجلس ارسال کرد که با آن موافقت نشد. میراث‌فرهنگی نیز به علت جذابیت‌های گردشگری زمستانه متقاضی تعطیلات زمستانی مدارس است. ما به تنهایی نمی‌توانیم در این باره تصمیم بگیریم و تقویم آموزشی را تغییر دهیم. حتی زمان شروع سال تحصیلی نیز دارای مصوبه مجلس است و ما به علت محدودیت‌ها، نیازمند قانون در این زمینه هستیم. این موضوع هفته گذشته نیز دوباره در مجلس مطرح شد و برخی بر به جریان انداختن دوباره لایحه مذکور تاکید داشتند. ما هم موافق هستیم اما اگر قرار باشد تصمیمی در این باره گرفته شود باید مسیر قانونی خود را طی کند.»

روزنامه آفتاب یزد پیش از این و در خلال تعطیلات مدارس به دلیل آلودگی هوا، بارها در رابطه با طرح تعطیلات زمستانی گزارش‌هایی منتشر کرده است و هر بار این مسئله را مطرح کرده که با وجود موافقت‌های ضمنی که از این طرح صورت گرفته است و از طرف دیگر با توجه به حجم آلودگی هوا و تعطیلات بدون جبران مدارس، چرا این طرح در مجلس شورای اسلامی دوباره مطرح و تصویب نمی‌شود؟ اما همچنان به نظر می‌رسد مدیران تعطیلات مدارس را تنها راه حل موجود می‌دانند!

* منتشر شده در روزنامه آفتاب یزد، دوشنبه 9 دی 98

انتهای پیام/

کد خبر 1398100936

برچسب‌ها